Szinte mindenki szeretne egészségesen élni és jól kinézni, de sajnos nem mindenki tudja, hogyan kezdjen ehhez hozzá. Ami persze nem is csoda, hisz modern korunk egyáltalán nem arra van berendezkedve, hogy az emberek jól éljenek - és ezalatt testi és lelki egészségünkre gondolok. 

egészség  sport táplálkozás tanulás

A testi egészség fejben dől el. Persze itt is igaz, hogy tettrekészség nélkül nem érjük el célunkat, de mielőtt hozzá kezdenénk mindenképpen fontos, hogy tájékozódjunk.

Egyrészt arról, hogy miből épül fel az egészséges életmód, másrészt pedig , hogy modern korunkban mi vesz minket körül, ami arról tesz nagyon szorgosan, hogy egyáltalán ne legyünk azok.

Első lépés tehát a tanulás. Tanulás étkezésről, sportról, tanulásról.

Birtokában kell, hogy legyünk annak a tudásnak, hogy az emberi szervezetnek mire van szüksége az egészséges működéshez. Fontos, hogy ne abból induljunk ki, hogy mit szeretnék elérni - például súlyvesztés. Nyílván ez is fontos, hiszen részben ez motivál minket, de ha megtanuljuk hogyan működik az emberi szervezet, hamar rájövünk, hogy ami felépíti a testünket és amire szükségünk van pont attól leszünk a legegészségesebbek és legfittebbek. 

egészség  sport táplálkozás tanulás

Naponta legalább 4-5 étkezést kell beiktatnunk. Figyelnünk kell a megfelelő fehérje, szénhidrát, rost, zsír és víz bevitelre. Kerüljünk minden egyes előre elkészített ételt. Friss húsból , zöldségekből és gyümölcsökből saját magunknak készítsük el a napi menüt. Idő hiányában kényelmetlennek tűnhet, de hamar hozzá lehet szokni.

egészség  sport táplálkozás tanulás

Napi szinten sportoljunk valamit. Kezdésnek a séta is megteszi. Egy óra minden nap, hihetetlenül egészséges, és a fogyáshoz is kevés jobb mozgásforma van a sétánál. Rengeteg más mozgásforma közül választhatunk edzőtermekben vagy a szabadban egyaránt.

egészség  sport táplálkozás tanulás

Ezek a dolgok alapvetőek az emberi test megfelelő működéséhez, de sajnos korunkban az emberek nagy százaléka szinte mindent fontosabbnak tart saját egészségénél, és már csak akkor gondolkodik el ezen, mikor késő és valami súlyos problémához vezet.

A lényeg tehát megtanulni az alapvető táplálékainkat és ezt rendszeresen be is tartani, ezzel egyidőben megtalálni azt a sportot amit szívesen és élvezettel csinálunk.

D.